Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snortar du kokain?

 

 

gängen lever i lyx och överflöd

skulle ej existera utan stöd

de lider ej någon nöd

den enes bröd den andres död

 

mycke' cash de tjänar på knark

någon gör upp affär i park

någon annan på säker mark

varan är mycket stark

 

glittrande guldklockor, smycken de har

fåfängligheten de tycks ha kvar

sedlar i buntar de också spar'

bra att ha extra i förvar

 

vilka göder denna verksamhet?

vilka har så lukrativ företagsamhet?

varför all denna hemlighet?

kanske vissas integritet

 

både hög och låg vill va' "hög"

ingen av dessa lider nöd

de har sitt dagliga bröd

lider ej av hungersnöd

 

 va' drogad tycks va' som ett skjut

där drogen går in går vettet ut

drogen kraftfull som krut

när ska vansinnet ta slut?

 

nån empati gängen ej känner

kunderna är inte deras vänner

vem ska släcka dessa bränder?

hur ska vi stoppa det som händer?

 

en varböld i samhället det är

ställer till med stora besvär

livet eller döden, välj nu

den som avgör är du

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Öknens Ros VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-10-11 09:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Människan har i alla tider drogat sig,
hur får man stopp på det?
Alkoholen är det största problemet i vårt samhälle men där är inte så mycket att hämta för dem.

2021-10-12

  Koloristen
Korrupt och fixat top-bottom.
2021-10-11

    Lena Staaf VIP
Bra skrivet om ett stort samhällsproblem som leder till lidande och ibland dö för den drogberoende.
2021-10-11

  Bodingen VIP
Om drogliberaler tycker jag inte, försöker lura i ungdomar att det inte alls är så farligt som vi "Boomers" säger, om det gick skulle de få prata med folk som drogat ihjäl sig istället.
2021-10-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och insiktsfullt skriftat! Läste idag om högpresterande ekonomiskt oberoende föräldrar som tar kokain när barnen lagt sig.
2021-10-11

  ULJO
De som lider mest är brukaren som lurats till ett beroende.
2021-10-11

  S.A.I. Steve Lando VIP
problem utan ändo - ehuruväl här fint fångat
2021-10-11

  angela Täubert fd Jansson VIP
Just så är det, och det blir definitivt inte bättre
Problemet har tagit fr stora proportioner och kommer inte att kunna lösas.
2021-10-11

  AiA Maria den fria

Sänder en tanke till alla som lider i och av beroendesjukdomen!

Tack!
2021-10-11

  Sparvögat VIP
Ja det är samhällets plåga som ej tyvärr ser ut att finna något slut…
Men man hoppas på en bättre värld!
2021-10-11

  Marita Ohlquist VIP
I vårt samhälle finns det droger i överflöd av det blir många rika, andra lever i misär och riskar sina liv.
2021-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP