Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvegods

 

Måste säga något. Till dig, er 

mänskligheten. Gud. Det vita 

utrymmet och hoppet som går 

bredvid i långrock och yvigt hår 

Till dig. Ja du, just du! 

 

Rädslan som håller dig hårt i handen 

och jag ser hur hon nästan far in i 

din vida rock, 

Grenarna sträcker sig hjälplöst i skyn 

 

hon är så dum lilla skräcken när hon 

färgar sin promenad, förpestar inviter 

och spottar på det tänkbara. 

är jag ? Trasan som sätter ord men trots 

allt fastnat. Tog du tydliga bilder? Sprang 

du ifatt dem- lösgjorde deras händer? 

såg du dem verkligen vandra sådär bort 

bort under solen, gatans sken 

under månen mellan vattnet, över broar ? 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-10 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP