Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det märkliga är att om en människa gör gymnastik på en gräsmatta vilken betraktas som 'allmän plats', så är inte det att betrakta som 'störande av ordning', dessutom kan det hända att andra ansluter sig till 'träningspasset'...


En sådan där som retorisk fråga utan svar







Ställde en fråga till en väninna ikväll,
det är delvis en retorisk fråga. Om ett 'jag'
ställer sig och gör litet egna rörelser på ett torg.

Som att dansa, göra gymnastik
eller en blandning av det och sedan en polis
kommer och 'tar hand om' den personen.

Om ett tjugotal människor går till ett torg
och gör 'precis samma sak'. Så kommer nog
ingen på att kalla det galenskaper,

demonstration eller
förargelseväckande beteende,
störande av den allmänna ordningen.

Om det är så, hur många måste då
deltagare vara för att inte ses
som 'ordningsstörande element'?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 133 gånger
Publicerad 2021-10-10 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP