Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


DÄR TIDVATTNET KOMMER OCH GÅR

Ja jag älskar helt enkelt denna nu så karga Atlantkust
här intill detta gigantiska hav där som liv har sin början
det går inte att bortse från vattenmassornas och vågornas skönhet
de vågor som nu hjälpligt dämpas där av pirens gråa granit

och tidvattnet det kommer och går …kommer och går

tidvattnet som ger oss en ständigt pågående förändring
höststormarna som nu med stor kraft häver och vräker sig in över land
även de äger sin skönhet och de tillhör upplevelsen av liv
livet som nu färgas av höstens intåg här på strändernas strand

och tidvattnet det kommer och går …kommer och går

 Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-11 10:24



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint om havets kraft och tidvattnets eviga flöde
2021-10-12

  Kitty Jogenby
Som vanligt lyckas du med att på riktigt fånga ögonblick och verkligen få dem att bli stora. Tack för det! Uppskattar särskilt "även de äger sin skönhet och de tillhör upplevelsen av liv"
2021-10-11

  Kajan VIP
Havets urkraft framlyft här, och en ödmjukhet i accepterandet av styrkeförhållandet människa /natur vilket är den enda vägen till en rimlig framtid här.
2021-10-11

  Bengt H VIP
Tycker om det enkla i dikten. Den är så lätt att läsa.
2021-10-11
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP