Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjunde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet. Just denna tar avstamp utifrån, och är lite mer upprepande än jag brukar skriva.


Hyresgäst 094 : Towiho Natriszmyljec

 

 

 

Lyser det från deras mysiga fönster

ut genom storstadens höstbruna mörker

minst lika starkt som ur grannarnas fönster

ned över gränders smått tröstlösa mörker

 

Bor där en ensam?

Bor hel familj?

Lever de ensamt?

Har nån familj?

 

Fryser knappt här under lysande mönster

värmd av ert hus, varpå min tanke märker

hur även höstlöv tycks radräta mönster

bilda mot gatsten - privat dans ej märker 

 

Singlar tillsammans?

Rör sig isär?

Faller de samman?

För oss isär?

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-11 23:07



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Den vackraste hittills av dikterna i serien. Känns väldigt skandinavisk, man vill bli en björn och gå i ide.
2021-10-13

  Gunwale VIP
Vilken snygg komposition! Väl valda ord hela vägen, och mönstret som uppstår!
Men Towiho förblir rätt okänd för oss ...
2021-10-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP