Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jämsides

 

 

Ditt hav genomsöker . Hon har slutat leta 

i högarna. För nästan hundra år sedan 

fick inte kvinnor i Sverige rösta. De privata 

vårdbolagens resultat under covid, förtrycken, 

våldet mot de svaga. Miljöförstöringen.

 

Fingertoppar under en blus 

sexualiteten undren 


Det finns dagar och veckor då orken 

sipprar bort. Lager av filtar, frossan under 

kvällen, slem i halsen. 

 

inte kan jag skriva om nyheterna. Utmattnings 

poesi i drivor 



Dina händer smakar ännu smultron nytvättat 

på klädstreck soldränkt. Någon våldtas just 

nu. Hånas. Torteras. 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-12 00:02



Bookmark and Share


  Elin Holmsten
Mycket stark dikt
2021-10-12
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP