Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andlighet


Av jord är du kommen

Det går som en ilning genom allt,
en svag darrning väcker jorden,
vindar sveper stilla ner från topparna,
sommarljumma smeker de inlandsisen.

Leret som hårt och kallt i tvångströja svalt,
skälver av längtan i Norden,
blodet söker sig väg genom kropparna,
anar man ett slut på den stora krisen?

Ögon dröjer vid norrskensport,
rytmer ur änglars strupar
rör sig silvrigt i skyhöga register,
öppnar oändlighet av rosendoft.

Säg, vad rymde vi, vad blev ej gjort,
vem skyndar fram när vi stupar,
finns det tillgift för människors brister,
vi är ju trots allt bara anda och stoft?

Vildögats flammande totem skrämmer,
straff och förnedring det talar,
fromma tungor lovar evig vår nesa,
predikar hämndens fasansfulla plågor.

Men vem, vem är det  som bestämmer
i himlarnas pelarsalar,
vem bjuder dig med på en bröllopsresa,
vem stillar hjärtats förskräckande frågor?

Ur framtidens skimrande länder han stiger,  
din gode herde skön,
med trofasthetens sigill på sitt finger
han lyfter dig med sina starka armar.

Mot förintelse din oro han sänder,
gröna ängar hans kärlekslön,
livets hälsoflod ur isberget springer,
när han över jordfolken sig förbarmar.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-12 08:43



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Finurligt rimmad utvecklingshistoria med mytologiska och bibliska allusioner.
Viss arytmi i metern gör min läsning långsammare.
2021-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP