Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om hösten

Andas utan rökmoln

Själen vill lämna spår

I frosten som ännu ej kommit

 

Hösten i ett mellanläge nu

Grå dager och regn som smattrar

Blöt asfalt och lövhögar i gathörnen

Människor syns blicka neråt

Som om de är rädda för varandra 

 

Jag ler mot dem som vågar

Möta min blick mellan husen

Ibland får jag ett tillbaka 

Ibland blir de överumplade 

Vänder bort blicken och skyndar vidare

 

Hösten är en tid som delar mänskligheten

Vissa känner frid inom sig

Medan andra tycks sky mörkret

Vilken grupp vi än tillhör

Kan vi inte påverka livets och naturens cykler




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-13 08:09



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bra skildrat om hösten och möjligheter att påverka
2021-10-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hösten och hur olika vi upplever den.
Bra sammanfattning i det sista stycket.
2021-10-13

  ULJO
Så klokt skrivet. Vi kan inte påverka livet och naturens cykel
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP