Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skön oas


På vandring kring ett besjunget vatten


När årstiden flyr
andas parkerna ro

Över Brunnsvikens yta
som av den må bero
simmar anden så ensam
men nog ger han sig hän
betar flitigt av alger
uppå sjöbottens sten

Jag som vandrare tittar
i förstulenhet dit
men går vidare sedan
tänker gånga en bit

inte stanna i undran
över ankfåglar mer
bara njuta av stunden

ser dig, havsvik, som ler
Du är blank, du är anrik
du är fåglarnas hem,
vackra värld, höljd i sånger

Vem har ej sjungit dem!

När årstiden flyr
likt en svan ur vår sfär
står vår omvärld i brand
men densamma du är.



4/10 2021




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-10-12 21:53



Bookmark and Share


  100apor
Väldigt vacker poesi i uppskattning för det som består.

Vill, för egen del, lyfta fram "som ler" vilket ger en form till viken och samtidigt en glädje. Associerar även till "ler och långhalm".

Rimmen är goda. Fastnade för tredje strofen med "dit-bit" där "gånga" för mig understryker tidsaspekten - att många gångat där i olika tider.
2021-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP