Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsrikedom

Flyktig vackerhet är en önskan 

Ljumma vindar en längtan

För den som saknar sommaren 

 

Själens styrka är förmågan 

Att våga ta in olikheter 

Göra dem till en vacker helhet

I all sin olikhets rikedom 

 

För utan nyanser inget liv

Och en gråskala vill ingen ha

Följer mycket hellre regnbågen

Både den på himmelen efter regnet

Och den vi lever i om vi bara

Vågar se olikheterna i människor

Som styrkor och inte svagheter 

 

Alla har rätt att leva sina egna liv

Rätt till sina egna val och åsikter

Så länge de inte är ute efter att 

Fördöma och förtrycka andras val

Ty det är det fegaste en person 

Kan göra

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-15 08:13



Bookmark and Share


  ULJO
Bra. Mycket bra.

Fördöma och förtrycka andras val
Ty det är det fegaste en person
Kan göra
2021-10-15

  Solstrale VIP
Klokskap och sanning i vart och ett av de dina väl valda orden! Så fint budskap! Tack! :)
2021-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, bra avslut om medmänsklighet, frihet under ansvar.
2021-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP