Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stationär.


Hålla sig stilla


jag hörde,
jag blev tillsagd.
mitt samvete är ett redskap
med stora insatser
för att hålla sig väldigt stilla.
om det böjde sig
skulle det gå sönder
och bladet skulle stanna
och infektera sitt grepp
efter det första varvet.
jag visste
att det var mer än en sten,
som en bomb.
jag hörde
hur det klickade på plats,
ett blad i ekrarna.
ingen hörde,
ingen visste
att det slutade för länge sedan
och jag vet inte om det gav sig
eller långsamt blåste upp ett hål.
jag blöder till
död eller liv.
det duger bara
att stilla vänta.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-13 00:21



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vackert i sin stationära väntan. Tänker på ord som att vänta in eller vänta ut något.
2021-10-13

  alicja lappalainen VIP
ett samspel mellan faran medvetandet och orörligheten
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen