Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Ett Fönster i vår värld


Mellanösterns blomma har slagit ut

Vidsynt jag långt därifrån ser att det inte står rätt till

I mellanösterns länder där så många sår sås

En blomma som är sådd kan den överleva där ?

Hur går det för en man och kvinna som där är kär ?

I mellanöstern med all sin prakt huggen I sten

Där konflikter likt blommor växa upp och slås ut

Har nu IS slagit sönder en blomstrande kultur

Med sina vapen och maktlystna härskande kur

De civila har flytt områdena I stort

Och satsat allt på ett båtflykts kort

Av torka och alltför mycket olika uppfattning

Om vad som skall gälla I mellanösterns vagga

Mellanösterns blomma har slagit ut

Detta har så lidelsefullt skett med kulor och krut

Det är naturens krafter som fått den att blomma

Men utan att det skett med anledning av några skott

Vi kan åka till mellanöstern och dit komma

För att se dess blommor som slagit ut trots skott och krut

Med hopp om att livet dit skall kunna en dag återvända

Och IS skall ta sitt förnuft till fånga och bygga upp

Mellanösterns område och land istället för att söndra det

Och kanske kan en dag en del flyktingar från syrien återvända?

Från förfrämligande I okända länder tillbaka till sina hemtrakter de kända

 

2016-04-09

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 115 gånger
Publicerad 2021-10-13 07:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP