Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Åt den som har skall varda"

 

 

till svenska pensionärer

pensionen skulle höjas

till dessa pionjärer

de låter sig inte nöjas

 

att lova runt men hålla tunt

det är politikers sätt

att med falska löften och strunt

lova högt och brett

 

de ej sig om folk bryr

bara de får sitt levebröd

de folket skyr

de blir vår död

 

de som verkligen behöver

ingenting får

de som inget får över

fäller sin tår

 

"åt den som har skall varda" 

tacka fan för det

är det så det ska vara?

allt går till överhet

 

vi på gräsrotsnivå räknas bort

förväntas leva på smulor

mindre värda än en flugas lort

medan högdjuren tjänar kulor

 

visst, det kunde vara värre

i armod kanske existera

vi passerat spärren

vi blir flera och flera

 

glada, nöjda vi förväntas vara

för varje liten peng

men hur ska vi oss klara

vad är det för poäng?

 

när mycket vill ha mer

det på folket tär

orättvisan alla ser

vad bryr sig en miljonär?

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-10-13 11:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja fy fan hur det har blivit och har varit i många år. Skäms alla röda och blåa regeringar som gett och ger blanka fan i fattigpensionärerna.
2021-10-20

  Solstrale VIP
Ja solidariteten fattas i samhället av idag där får dina rader ett stort medhåll! Solidaritet, medkänsla och altruism ja fram med det och visa på hur det ska vara!
2021-10-18

    Lena Staaf VIP
Miljonärsskatt är ingen dålig tanke. Lägg dessa pengar på fattigpensionärerna!
2021-10-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rutet! De som får mest ökning av pensioner, är de som redan har högst. Fattigpensionärer får minst.
2021-10-13

  Susen VIP
Pengarna - alltid dessa pengar som lovas år efter år. Snyggt på rim
2021-10-13

  AiA Maria den fria

Reflekterar över ordet -orättvisa.

Orätt-visa

ser-visa-orätt !

Så som du nu väljer att göra här!

Tack!

Belyser vikten av att våga lyfta fram det vi ser och visa vägen för fler...
istället tycks människan liksom i väntan på att någon annan fixar ”rättvisan”.

Uttalanden om- Rättvisa som i ”rätt-visa” är troligen det vi tolkar som ”löften”...

Tack!
2021-10-13

  Koloristen
Räkna med budgivning för pensionshöjning till valet.
2021-10-13

  Sparvögat VIP
Ja rättvisa på jorden har man nästan tappat tron på…

2021-10-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda.
Tänker på en politiker som sa...
Det var inget löfte, det var en målsättning och vi kom inte ända fram.
2021-10-13

  ULJO
Upprop till politiken. Höj pensionerna så folk kan leva efter strävsamt slit.
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP