Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dåliga vanor har vi väl alla. Men ................... Detta tar väl priset.


Dåliga vanor

Frukosten är serverad
fil och rostat bröd
några koppar kaffe
och en cigarett
lugnande för nerverna
bara några bloss
har försökt att sluta
det är inte lätt

Hotellrummet bokat
familjen litar på mig
jag är på konferens
ingen kan annat ana
lakanen är mjuka
för en kärleksstund
har betalat mycket
är en dålig vana

Drinkarna är slut
glasen är tömda
en tur till bolaget
för att proviantera
jag dämpar ångest
med starka drycker
till vardag och fest
vill inte såra mera

Snällheten på utsidan
går inte att förringa
men vid provokation
blir slaget ganska hårt
det är en dålig vana
att misshandla och slå
ingen vill veta av mig
och det känns svårt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-25 07:13



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Starkt om en misslyckad man
slå och supa det enda han kan
finns det något hopp
eller är han för alltid en flopp
2021-10-26

  Feliaxel VIP
Dåliga vanor är svårt att ändra
2021-10-26

  Susen VIP
Välskriven och starkt skildrat om destruktiva beteenden.
2021-10-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt porträtt av en människas självdestruktiva leverne.
2021-10-25

  Blomma-Stjärna VIP
en bra skriven se upp-dikt; att ursäkta sig själv och sina dåliga vanor kan leda till att man följer minsta motståndets lag, snabb njutning, mer, fler. dåliga vanor.. ja de kan eskalera... - oooops
2021-10-25

  AiA Maria den fria

Belysande
Självdestruktivitet


Tack!
2021-10-25

    Lena Staaf VIP
Här tecknas bilden av en människa som följer minsta motståndets lag.
2021-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Starkt porträtt av en människa man inte vill ha i sin närhet.
2021-10-25

  Öknens Ros VIP
Dåliga (o)vanor?...Absolut!
2021-10-25

  Maria Sundelin VIP
Allt har två sidor
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO