Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Sommarens sista dag

Sommarens sista dag
den upplever vi nu
solstrålarnas glans
från klarblå himmel
snart löven blir gula
och minnena bleknar
från dagarna som gav
ysterhet och vimmel

Sommarens sista dag
är snart ett faktum
det gäller att åtnjuta
för sedan är det slut
snart ger sig fåglarna
ut på långa seglatser
och stormarna river
våra vardagliga beslut

Sommarens sista dag
vaknar vi stilla till
frosten står i backen
och inväntar signal
snart ställer vi klockan
och mörkret spelar
ödets melankoliska ton
till morgonens final

Sommarens sista dag
och löven faller ner
färgstarka attribut
lägger sig mot marken
årstidens dilemma
naturen är bara sådan
snart är det åter vår
och fågelsång i parken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-26 07:08



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dikt tycker om rytmen i texten.
2021-10-27

  Yrre VIP
Väldigt fin denna, älskar flytet!
2021-10-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
U ti ett svep
L iv som året gått
J aget hann ej med
O ch blev utan vissa led
N og tråkigt besked. men
S om tur är dyker nog nytt
* upp igen och <3-ligt tack
* för texten Din, den.
2021-10-26

  AiA Maria den fria

Naturens
Helande
Kraft

Finstämd
Naturlig
Vacker

Tack!

2021-10-26

  Susen VIP
Fint skildrat med tilltalande bild i harmoni
2021-10-26

  Kungskobran VIP
Fint om det annalkande mörkret med hopp om ljus därborta i tunneln
2021-10-26

  Öknens Ros VIP
Ja, saknaden efter sommaren är stor när kylan fått sitt grepp om oss. Fint diktat med härlig höstbild!
2021-10-26

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker och befriande
2021-10-26

  Feliaxel VIP
Sommaren en saknad vän
2021-10-26

  aol
Så sant vackert skaldat för just så vandrar livet
2021-10-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO