Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stadsbild.


Venedig


Vi kommer att känna
ögonblicket då vi går vilse.
Hur texturväggarna får svamp
och sättet varpå gränderna
tar upp slam och splitter från vattnet.

Vi kommer ihåg att jorden
är ett vilddjur,
hungrigt och vilsegånget.
Tillräckligt starkt
för att masticera sig självt igen.

Vi kommer för att överleva
genom tegelstenarna och murbruken,
fastspända på kalkstenflottar
och i klatschiga gamla likbilar
i all dess prydno.

Vi trycks mot floden Styx.
Vi kommer dit för att sjunga,
för att skapa en ceremoni för lik,
för att formulera lovord om matricid,
för att inte tala om hur vi dör.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-13 13:34



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En intressant och mycket dramatisk värld bjuds jag in i... Med språket som leder och stöttar utan att rycka och dra för man mjukt in i rummet och tiden där prosan bereder berättelsen, samtidigt likt ett avslut, för avslut av texten i en paradox eller ert palindrom...
2021-10-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/watch?v=402394104732036

mina minnen av Venedig är som texten ovan

2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen