Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lönnar, manchesterjeans och flygplanstyper…


Lite höstblek står jag där

Under den guloranga lönnen
i solskenet och flinar mot
kameran

Någon gång under 70 talets
senare hälft

Klädd i orangeröda
manchesterjeans och en grön
lodenrock

Minns

och googlar ordet
lönn

Läser:-” De vinglande
klyvfrukternas autorotation
är samma rotation
som används i
flygplanstypen autogiro”

Det visste jag inte då

Men det vet jag nu

När jag lite höstblek
fyrtio år senare

Åter står under en
gulorange lönn

Och minns…




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-13 13:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ett höstminne som glöder fram
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP