Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


Sorgen gömmer ljuset i dagg

 

alla min kraft

under den natten

som var uppförsbacke

drömmen rör sig kring

mänsklig kamp, dumhet,

galenskap och sorg

som krampaktigt

sträcker sig efter glädjen...

 

En mycket dramatisk värld

bjuds jag in i... i drömmen

uppförsbackarna glashala

solskenet med svart sorgkant 

 

tar till språket som leder och stöttar

utan att rycka och dra faller mjukt

förs sakta tillbaks in i rummet

in i tiden där prosan bereder berättelser

sångerna likt ett avslut, där sorgen bor

 

hjärtat vilar mot en stålbalk

erosionen har böjt den ned

jaget halkar ned som en tvål

fångas upp av en solstråle

från månens varma händer

 

ur mitt bröst slår allt tillbaka

en solros spröda skott spirar

daggdroppen reflekterar ljuset

 




Prosa av Solstrale VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-10-14 09:24



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En målning i text där säregna penseldrag skapar målning av upplevelse.
2021-10-16

  ULJO
Så fantastiskt skrivet.
Briljant
2021-10-15

  AiA Maria den fria


Kraftfullhet i bild(er)!

Tack!

<3<3<3
2021-10-15

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2021-10-15

  Eva Langrath VIP
Fin text jag fångas direkt av den poetiska rubriken och följer med i din ordesa genom sorg till hopp mot slutet.
2021-10-14

  Elin Holmsten
Finstämt med underbart bildspråk!
2021-10-14

  Anya VIP
Jaa, ofta man tar till språket. Sannerligen en ventil. En text som känns.
2021-10-14

  Koloristen
Underbart i både text och bild!
2021-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP