Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- helst inte renovering

I vårt stora rum står en soffa
klädd i röd filt med röda kuddar
och fårskinn

rummet rymmer också Tv
röd matta
Luiz dator och piano
gitarr och trummor

minnen från katter
- klösmärken -
syns lite här och var

Vårt mindre rum
hyser två garderober
och en säng

vår säng är bred
rött täcke
två fårskinn

tapeterna är slitna
men väggarna är fyllda
med målningar och collage
och annat sådant som jag gör
när andan faller på

vid fönstret står mitt rosa bord
små roliga lampor
stationär dator

Vårt kök har fem fönster
kylskåp, frys, spis
vask och diskmaskin

vid köksbordet står fyra stolar
förutom min gungstol

på ett långt skåp längs en vägg
står mitt staffli
lådorna är fulla av papper och dagböcker
klister, penslar, stämplar och färgpennor

kökets linoleummatta bågnar
skåpdörrarna är slitna
men inte bekymrar det mig
- en renovering däremot
är något jag drar mig för...
jag vill ha allt
- förutom det jag själv gör
av ren lust och lekfullhet -
precis som det är!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-14 22:43



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Konservatism när den är som bäst.
2021-10-26

  lila fjäderblomman VIP
Ett sådant kreativt o personligt vackert hem vill man inte renovera bort - förstår precis!
2021-10-24

  Solstrale VIP
Ja ett hem med patina kan vara lika värdefullt som dagboksanteckningar allt finns nedpräntat där, inristat och väggarna har sett allt... Garderober dignar av solidaritet över gamla plagg. Och golven har hört vart steg trummas och i allt detta de fem köksfönstren som speglar alla minnen. Vem kan då sudda ut allt av kärlek skrivet i denna vandrande beboeliga dagbok ert hem tycks ha blivit!
2021-10-18

    Lena Staaf VIP
Vad roligt att följa med på rundvandring i ditt hem som riktigt lyser av värme, skapande och trivsel. Hemma hos mig finns röda gardiner och en träsoffa vars dyna har rött överdrag. Så vi är nog lite släkt...
2021-10-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Färgrikt och hemtrevligt med lite skavanker, bjuder du oss in till! Ett riktigt härligt hem.
2021-10-15

  Anya VIP
Tack för att du så fint och innerligt tar mig på en guidning i ditt hem. Du har så mysigt. Rött är så vackert. Håller med Maria nedan, balans!!!
2021-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Det finns ingen anledning att renovera så länge man trivs i bostaden som den är.

2021-10-15

  AiA Maria den fria

Färgstarkt
Harmoniskt
Funktionellt

Varför renovera ett balanserat hem? <3


Tack!

2021-10-15

  Kungskobran VIP
Renovering vill jag inte ha
det bara förstör min da
2021-10-15

  ULJO
Tjusningen kan vara lika stor i slitna bostäder. Så länge kärleken finns.
2021-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP