Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag i oktober



Att sätta en hämsko
På något så det går
saktare i tillvaron

Lönar sig knappt
Uti cyberrymden

Men pensionären
Går ut från den om
-byggda gamla statar
stugan

Sätter sig i jakttornet
Dricker en termoskopp
Kaffe, slappnar av

Ser på molnen som far
Förbi och känner vinden
Dra i nacken

Skjuter sen en ung vildsvins
galt,så blir Månadens Sön
-dags grytstek räddad,även
Till besökare att avsmaka

När han kommer hem
Hör han på nyheterna

Att någon galning stuckit
Ihjäl människor i en
liten Norsk småstad


Han som bara ville ha
lite mat att dryga ut
sin pension med

Och någon annan som
ville någonting annat

Och hämskon har lossnat
Ifrån verkligheten

Det kan han inte göra
Något åt

Får leva sitt eget lilla
liv,efter bästa förmåga

Går ut och matar fåren
I det gråa ladan,så stark
-doftande av minnen

Medans solens sista strålar
Skiner över grantopparna


Och innan han drog täcket
över sig och somnade,tänkte
han på farfar,som drunknade
i ett kallt hav inuti en isande
Storm. ..en tragisk höstdag

Det ödet behövde i.a.f inte
han dela?













Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-15 00:04



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En stämningsfull och filosofisk betraktelse över den lilla människan i världen.
2021-10-15

  Kungskobran VIP
Han gick i alla fall bort den breda vägen
2021-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP