Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skälvande harpalt i minnesvrån

Haren rädsleränner
praasseliprasslande
genom ett flammande lövhav

som ett plötsligt
klockalarm för en ännu
sömnseg hjärna

och helt abrupt
slås porten upp
för dagningens
frostkittlande kyla

brrrrburriburrar
mig djupt in
under varmkragen

ser i minnesvrån
skälvande liten harpalt




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-15 20:18



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Det oortodoxa språkbruket överraskar, och roar med sin spänst och underliggande humor.
2021-10-17

  BenGust VIP
Ljudhärmande ord som i textens två exempel skapar ett slags autencitet
och används enligt min mening alltför sällan. Uttryck som "flammande lövhav",
"klockalarm" och "abrupt slås porten upp" driver fram styckets alerta ton.
2021-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP