Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den nya vägen in i dikten


De vita hornen i Kirgisien - del II

 

Nu när isoleringen blivit långvarig

den virusbaserade isoleringen

har jag på mina irrfärder i poeter.se

fastnat i Kirgisien

och såhär ser mitt fängelse ut:

De vita hornen i Kirgisien - del II

Men då vägen är lång

och farlig

får jag ta mig en funderare

an efter

Alla otåliga bedes

vända om

SKÅL

 

endast upprymda förrymda

bör färdas vidare

och vi ses senare

.....

men tag dig först ett sup

ur en illa medfaren sejdel -

bjuder på ölstop,

hm ölstup ...

 

och väntar på den tid som flytt
så här i morgondiset

Ha det gott!




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-10-16 04:50



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Jag tänker mig vägen, eller stigen, upplysning och kunskap som första delmål på väg mot insikter om sakernas formalia... En dag kanske vägen hem inte är kantad av minor i det inre tillika via den smala vägen hem!
2021-10-18

  Eva Helene VIP
Tack för lektionen, även om ditt syfte kanske inte var detta. Men skam till sägandes så fick jag ta mig till Kirgisien via kartan i min smartphone, visste ju i vilken riktning jag skulle bege mig i alla fall! Så väl mött där.
2021-10-17

  Maria Sundelin VIP
Håller mig nykter
Kramar
2021-10-16

    Lena Staaf VIP
Vacker bild som triggar fantasin.
2021-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP