Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Hantverks Snidade Dikter


Solnedgångar

Ingen följer mig dit jag går

Jag kan inte stoppa vädret

Från att ständigt förändras

Isen smälter snabbt och noggrant

Med minituös jämn hastighet

Som kommer att öka med värmen

Som bara blir varmare och varmare

Har solen blivit varmare idag än förr ?

Hur mycket kommer solen att brännas

I framtiden när den blir ännu varmare ?

Jag samlar på solnedgångar

365 st varje år jag är vid liv

Alldeles ensamen utanför staden

På landsbygden jag bor

Har inte vädret alltid varit såhär

Ständigt föränderligt ?

Oregelbundet väder varje år ?

Hur många ord får plats i

Våra huvuden, själen

Och i våra tankar ?

Solen kommer att gå ner

Tills den inte går upp något mer

Vem kommer att bli den siste

Som en solnedgång ser ?

Vem kommer bli den siste 

att sin skugga se ?

 

20190208

Taleptox Skrev

<+>

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-10-16 07:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP