Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar människans bästa vän

Jag är nog den bästa vän
Du någonsin kan ha
När jag är med dig så öppnas alla portar
Som innan har varit låsta inför dig
När jag är med dig så är alla människor dina vänner
Samma människor som ignorerade och föraktade dig
Innan jag blev din vän
När jag är med dig så kan du bo i palats värdiga kungar
När du innan bodde ute under det öppna elementens nåd
När jag är med dig så kan du njuta utav de läckraste rätterna
När du innan åt bland sopor och ruttna rester
När jag är med dig så kan du resa vart du än vill
När du innan knappt kunde ta dig ur din nedslitna förort
När jag är med dig så kastar kvinnorna över dig och avgudar din fotsulor
När du innan var knappt värt en ögonkast från deras kalla blickar
När jag är med dig så vill alla bli din vän
När de innan behandlade dig som en existensens skamfläck
När jag är med dig så har du makten över de människor
Som innan hade makten nog att besluta din värde som människa
När jag är med dig så är du det högst värderade individen
I ett samhälle som innan såg dig med ett värde knappt över
De krälande djuren
När jag är med dig så står hela världen inför dina fötter
Trots att jag knappt fyller din bakficka
Jag är din bästa vän eftersom med mig så är du fri och respekterad
Av alla omkring dig
Och jag hjälper dig att bli världens herre
Jag som är dina pengar – det gröna som skapar en värld av guld och gröna skogar
Enbart åt dig




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2021-10-16 08:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP