Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets mirakel

Ett andetag av stjärnstoff
En strålning av solljus
Tidens tålamod
Och slumpens händelser
Skapar liv som frodas och utvecklas
Förändras och byter skepnad under miljarder år
Ändå alltid lika och bundna
Av livets eviga lag
Universums hårda prov återkommer jämna mellanrum
Men livet övervinner varenda gång
Ur död och förstörelse blommar den som mest
Ur askan reser sig en mångfald
Av färger och former
En cirkel där det gamla döda ger liv
Till den nya generation av det levandet
Kött blir till gräs, ben blir till berg
Själar blir en del av jordens livskraft
Förändras och anpassas efter naturens förutsättningar
Ändå alltid ett och samma sedan dess födelse
Ur människans dominans finns det en historia
Av 4 miljarder år av utveckling och förändringar
Av hur livet har nått till sitt slutgiltiga mål
Om det finns ett livets skapare så är hen en tålmodig sådant
Men allt är ett i allt sedan livets början
Och så kommer den att vara ända intill slutet




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-16 08:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP