Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träskosvalka och kravlande sol

Träskosvalkan
sveplindas
om höstfoten

snart nog har löven
slutat omfamna
träden med sin färg

en trött sol tycks
kravla sig upp
över granhorisonten

södra gården här
känns så mycket varmare
än vår norra idag

som om solens strålar
inte räcker fram




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-16 11:04



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja den längsta dagen är snart här, och visst är det så att solen har längre till den norra gården än till den södra, den frasen gör hela texten beboeliga och igenkänningsbar!
2021-10-21

  BenGust VIP
Synd att inte längre få gå upp med solen
välkomnande genom rutan.
2021-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP