Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I BIBLIOTEKET

Min skrivplats har jag i mitt bibliotek
med hyllor, tavlor, digitalmaskiner.
För fönstret hänger hemvävda gardiner.
Parketten äger stavar utav ek.

Jag skriver dikter vid mitt arbetsbord,
tillrättalagda texter om allt möjligt.
En del blir rätt så bra och annat löjligt.
Mitt bibliotek har många sorters ord.

Utanför fönstret rasar gatans larm
med iskall blåst, trafik och skjutningar,
men bibliotekets atmosfär är varm.

Att skriva dikter tillhör livets njutningar.
Mitt bibliotek bemästrar hat och harm
och håller ordning på min själs utgjutningar.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-16 13:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP