Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Nordiska Idylliska Dikter


Inka odlade Patata

Han sjöng 1980 att hon aldrig

Skulle ge bort något gratis

Förr i tiden längre tillbaka

Tog de inte betalt för sin potatis

 

En man ville ge bort gratis

Inka odlade patata som blev potatis

 

Inka odlade patata i anderna

Den kom till Europa på 1600 talet

Och fördes över atlanten i skepp

Spanjorer tog den med i valet

 

En man ville ge bort gratis

Inka odlade patata som blev potatis

 

Till Sverige kom potatis 1655

Olaus Rudbeck hette han

som tog med den till sitt hem

Där i Uppsala den han odlade

 

En man ville ge bort gratis

Inka odlade patata som blev potatis

 

Jonas Alströmer fortsatte sedan 1724

Och potatisar spreds i vårat land som bröd

Och blev så småningom i vår tid dyra

Men innan det räddade de hungersnöd

 

En man ville ge bort gratis

Inka odlade patata som blev potatis

 

20190922

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2021-10-16 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP