Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SABBAT

I sekulariseringen är lörda´n
en dag för handlande och håll-i-gång,
men sönda´n, utan religiösa tvång,
är vilodagen efter veckobördan.

En judisk sabbat blev för länge sedan sabbad
av kyrkans självbestämda jubeldag.
Jag är ju "kristen", alltså inte drabbad,
men Jesus var ju jude, tänker jag...

Här sitter jag i sena lördagskvällen
och tänker på hur veckans dagar går.
Små stjärnor tågar fram på himlapällen.

Det verkar som om månen mig förstår!
Hon har ju varit med på många ställen
med skilda vilodagar under många år.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 126 gånger
Publicerad 2021-10-16 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP