Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En spontanare till en vän


Människan

Du vet inget om vad det innebär att vara människa.
Men du vet allt om vad det är att vara människa.

Jord och eld födde oss, tills vi med elden gjorde järn av jord och iscensatte vår undergång.

Det sägs att vi består av stjärnstoft, och vi åkte dit för att vara säkra. Någonstans där ute i rymden kanske det sitter någon och betraktar oss. Förundrad och underhållen kanske denne säger "gud så fåfänga de är, de där människorna"




Fri vers av diktninjan
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-16 22:31



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt om hur människan missbrukar sina gåvor.
2021-10-17
  > Nästa text
< Föregående

diktninjan
diktninjan