Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormskallen

stormskallen trivs inte i svenssonlunken
prat om gräsklippare väder förkylningar
när det är Ragnarök i själen

dödande sövande tristess
vardagligheter meningslösheter
tama åsikter tillrättalagda koncept
allting lagom bland fjällrävenloggorna

svenssonfolkets angelägenheter
är inte min värld
när de öppnar mun
vill jag fly fältet
hör bara en regurgiterande ordgröt
nåt som idisslas upp och ner
ett evigt tomgångspladder
det är som att de inte är kapabla
att säga nåt intressant
nåt som sticker ut från
den gråsociala vällingen
allt jag hör är kanelbulle vab semester
det konforma kallpratets utbredning
antiseptiska kälkborgare i stelnade former
en upprepning av en upprepning
av något allmänt vedertaget
de tycks tro att världen
kretsar kring deras vardag
och att vi andra
väntar med spänning
på att få höra om
bilbesiktningen
före eller efter
dagishämtningen

genomsnittsmänniskor
gubevare mig




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-17 05:39



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jäpp, flockmentaliteten suger.
2021-12-15

  Jan Widströmer VIP
Där har du en funktion, att sticka ut och göra skillnad, annars blir det bara vanlig misantropi, klagoskrift över de andra. Förståelse av de andra är en svår men nyttig övning, inte minst i tålamod. Och att förstå mänskligheten.
2021-10-27

  Briza media
Väl fångat och beskrivet! Intressant att läsa och fundera över.
2021-10-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag är en sådan.
En stormskalle.
Bra uttryck!
2021-10-17
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP