Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Nordiska Idylliska Dikter


Sanningens Dörr

Tillsammans kan vi leva

Och ödmjukt framför oss vi treva

Du sitter där och jag sitter här

Det som vi av varann lär ?

 

Vite Krist –

Du är den som går sist

 

I ett band runt min hals

Bär jag ett kors

Ett tecken och påminnelse på att

På andra tänka mest

 

Vite Krist –

Du är den som går sist

 

Det du har lärt mig kan ingen

Förneka utan att få mig att tveka

Att det du har lärt mig

Är tids nog tillräckligt för dig

 

Vite Krist –

Du är den som går sist

 

Det är sån skillnad på idag mot förr

Du har öppnat vägen till sanningens dörr

Du är vägen till sanningen och livet

Trots att vi grälar om vartannat här i livet

 

Vite Krist –

Till dig vänder jag mig till sist

 

En dag kan vi som likar mötas

Och då ska det blötas och stöpas

Vad vi gjort mot varann

Att din väg du lärt oss den är sann

 

20190709

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-17 07:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP