Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Nordiska Idylliska Dikter


Om Varje människa är sitt eget centrum

Om Varje människa är sitt eget centrum

En mening som gör mig helt stum

 

Har jag något mer att säga till dig?

Om universum saknar ett centrum i sig?

Hur ska man veta och kunna bevisa om det är så?

Om det är förunnat att veta för väldigt få?

 

Om Varje människa är sitt eget centrum

En mening som gör mig helt stum

 

Till en vacker dag då det går att bevisa

Att universum saknar ett centrum utan att kisa

När vi blickar ut i rymden med ett teleskop

Kan man tro att vi är ett sånt där astronomi våp

 

Om Varje människa är sitt eget centrum

En mening som gör mig helt stum

 

Det finns mer att säga till varann, så grant

Om att universum saknar ett centrum kan vara sant?

 

20190628

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-17 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP