Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det regnar från en blå himmel

Det regnar från en blå himmel. 

Långtradare på väg ingenstans. 

Med amputerad själ försöker jag 

hoppa från igår till imorgon 

tillsammans med Gud och djävulen. 

Jag har ett skamfilat rykte men 

jag är snäll mot gamlingar och barn. 

Jag har varken något emot att 

leva eller att dö och mitt liv har 

varit kantat av både succé och fiasko. 

Ingenting annat än min soffa 

existerar i en värld som är banal 

i all sin ondskefulla svulstighet. 

Jag lämnar tid, rum och min kropp 

för att kunna svälja all den sorg 

som du inte orkade bära i din 

omgivning som var sjuk av en 

väldigt destruktiv sorts optimism

som alltid sviker det allra mest 

värdefulla och heliga. 

Det regnar från en blå himmel. 

Långtradare på väg ingenstans. 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-17 16:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP