Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lika men av olika sort

När frosten ligger
pudrad över svarta
tjärpapperstaken
på andra sidan gatan

Står jag vid fönstret
och vattnar min
torra krysantemum

Den som är av en annan
färg och sort

Än den du vattnade
i vårt barndomskök

Då kommer alla minnen
åter

Ja, jag minns plötsligt
var detalj ur vårt kök

Gasspisen och de
färgglada
porslinsburkarna
på hyllan

Och hur det
doftade om man gnuggade
din krysantemums gröna
ludna små blad

och sedan luktade på
sina små fingrar

Det var samma lite
kärva kryddiga doft
som min
egen krysantemum
äger idag

Fastän tiden gått

Och min egen blomma
är av en
helt en annan färg
och sort

















Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-18 08:58



Bookmark and Share


  ULJO
Blomman som väcker minnen. Fint
2021-10-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivit om en blomma som väcker fina barndomsminnen.
2021-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP