Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det enda av värde är du

Hur ensam är jag egentligen inte?
när varken du
eller mina vänner är vid min sida.

Hur utsatt är jag egentligen inte?
när jag sitter ensam på
på min säng
med mina tankar.
Tänker på
obesvarad kärlek,
ensamheten utan dig.

Den obesvarade, ensamma kärleken till dig.


Modet tryter varge gång.
Varge gång
jag skall säga något av värde.

Det enda av värde är du.


Jag är som en tv
som går sönder
precis innan slutet
börjar på en film.

Jag är som en gripande bok
där slutet är bortrivet.

Jag är som en blyg kille
som är förälskad i dig.




Fri vers av verkligen
Läst 415 gånger
Publicerad 2006-07-28 23:05



Bookmark and Share


    Mortalis
"Jag är som en tv
som går sönder
precis innan slutet
börjar på en film." - Vacker liknelse.
I en del dikter jag läst så står samma gamla vanliga ord på samma tråkiga sätt och man tycker att kärlek är ett urtjatat ämne. Men dikter som den här får en att att förstå hur kärleksdikter ska skrivas för att nå fram utan att verka överskattat eller jobbigt.
Mums!
2006-08-07
  > Nästa text
< Föregående

verkligen
verkligen