Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Penseldrag

Groteska penseldrag stövlar in

Och tar över nuet

 Skriker med sina gälla färger

Åt den mer försiktiga tanken

Den som vill kunna se mer

Än bara konturerna av en helhet

 

Suckar tungt och andas stötvis

Den grälla färgen brinner i bröstet

Medan hjärtat söker skydd 

Bakom svartvita streck i kalendern 

Ett kryss för varje dag

 

Snart har alla dagar passerat oss

Tiden springer fram längs vägen 

Hoppar i grå vattenpölar

Lämnar regnbågsfärgade stänk efter sig 

 

De groteska penseldragen målar

Tills färgerna äter upp varandra

Lämnar endast en brungrå sörja efter sig 

Likt en misslyckad köttfärssås 

Ligger resterna kvar i gathörnen 

 

Hjärtat suckar uppgivet åt kaxigheten

Någonstans där tappade vi greppet

Och föll in i en spiralrörelse utan början

Fortgående tankar forsar förbi

Vattnet suddar ut färgen ännu mer

Och konturerna är för alltid förlorade




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-25 06:54



Bookmark and Share


  Susen VIP
Stark
2021-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Ingen vacker tavla, ramen bör vara svart.
2021-10-25

  ULJO
Melankolisk färgsättning på den tavlan.
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP