Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uan dig, utan mig - inget oss


Löven faller
och vi med dem
faller mjukt mot jord

solens öga bländar
från en varmare tid
längtan tillbaka

minnen från när allt var
lätt, enkelt och bra
sköljer över och igenom

vi är som löv, en årstid
i förvandling
från allt till ingenting

jag hoppas att du
inte heller ger upp
om oss

till våren när allt återuppstår
i knoppande blom vecklas ut
i ljuset kanske också vi

när vi klarat av allt det svåra
det som stängt in, frusit fast
fått oss att gå i träda

låt oss flyga lätt och högt
som vi alltid kunnat förr
i kärlek i vänskap

vi kan om vi vill
nå den andra i
varandra

om vi ser de vi var
de vi blivit
de vi är



















































Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-18 17:15



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En god formulerad längtan om en återförening! Höstlöven som faller är en vacker metafor för avslut, liksom knoppar för en ny början...
2021-10-26

  Öknens Ros VIP
Önskningar, förhoppningar att en dag ska bli det som dröms om.
2021-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP