Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns dom som aldrig går hungriga

det finns dom som aldrig går hungriga det finns 

dom som svälter på gatan det finns dom som har 

 

gott om pengar mer en vad dom behöver det finns

dom som lever med hål i sina fickor och inte har bröd

 

i sin hand att äta . varför dom här orättvisorna i vår värld

många ser upp men inte många ser ner på dom som ligger

 

ner på gatan och ber om hjälp vi har börjat att blunda för 

dom i nöd allt mer även fast antalet behövande av hjälp 

 

växer det finns en liten grupp som kämpar mot alla odds 

för att mätta magar och ge kläder till dom som fryser på 

 

våra gator nu i vinterns kyla . som är på väg tänk om alla 

hjälpte till lite gran en krona skulle hjälpa av alla från det 

 

här landet men det värkar vara för mycket begärt då vi 

hellre slösar den koronan på något som vi igentligen inte 

 

behöver eller bryr oss om men den kronan från oss alla 

kan och räddar liv mättar magar och ger kläder till behövande .




Fri vers av den nakna poeten
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-18 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten