Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

CYKELTUREN

Fötterna på pedalerna,
trampa, cykla, cykla, trampa.
På äventyr med min älskade,
du är vacker, jag är ung.
Här på vägen är vi drottning och kung.
Sjung mitt hjärta. Sjung, sjung, sjung.

Upp i skogen mot Metaremåla,
där bakom stenen kikar lurven fram.
Vi läskar oss med frukt och gorgonzola,
skrattar i solen och kysser varann.

Höglandskon står där helt förundrad
när vi fortsätter sen på vår färd.
Känn dig älskling, helt beundrad
hela vägen till hemmets härd.

Tillbaka hem från Metaremåla.
Trampa, cykla, cykla trampa.
Vi tar ett dopp i Sörgårdssjön
och vi känner oss så smått frivola.
När glädje bjuds kan man inte stå och stampa,
bland bokskogsbokar, tall och rönn.
Nej! Nej! Nej!




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-18 20:58



Bookmark and Share


  Knoparemoj
Vem vill inte fara på cykelturen när den beskrivs så här bra.
bo grapenskog
2021-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar