Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

E4an

Ibland när jag åker längs E4an
ser jag stora slättar omgivna av träd
mina hjullager låter som vinden i en mikrofon
och inte ens radion kan överrösta allt jag tvingas lyssna till

Alldeles för ofta har jag brottom
inte att komma fram någonstans
men
brottom ändå

Då tänker jag att jag ska stanna bilen mitt på körbanan
kliva ur
gå och lägga mig på en av slättarna och bli ett med skogen
för att sedan, på riktigt, bli ett med skogen




Fri vers av diktninjan
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-18 21:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som en märklig sångare sjöng 1981: "När gryningen är ljusröd och E4:an är tom..."
2021-10-23

  Anya VIP
Mycket fin dikt. Känner igen mig i detta bråttom. Upprepningen i slutet är snygg.
2021-10-20

    Lena Staaf VIP
En dikt som förmedlar känslan att vilja ta sig ur ekorrhjulet och bara vara.
2021-10-19
  > Nästa text
< Föregående

diktninjan
diktninjan