Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varsel


Vad får dig att stå ut
med dessa slag
som aldrig tar slut
dag efter dag

Era barn så klart
att de också lider
är inte det uppenbart
de hör när mamma kvider

Deras pappa, din man
han knyter sina nävar och slår
för att han vill och kan
för att han förmår

Du behöver avprogrammera dig
för allt det han gjort och gör
är sjukt och med tanke på bara sig
det är en stege av nöd att ta sig nedför

Han påstår att du ingen annan har
han har krympt hela dig jag
utåt sett är ni ett "lyckligt" par
men du lever i fara varje dag

Era barn är ett vapen han använder sig av
Gör du inte som han säger och vill
om du inte böjer dig för hans krav
han tvekar inte utan han slår bara till

Det är alltför många som står ut
som risker att sina liv mista
vänta inte så länge att det tar slut
att en dag blir er sista

Fly medan tid är och gå, bara gå
bry dig inte om något annat
ta dig ifrån denna fara med dina små
du har redan för länge stannat





















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-19 17:02



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja denna text är bra! Dock är inte rättsväsendet så utrustat att det kan skydda kvinnan och barnen tillräckligt! Just när hon lämnar med barn det är då döden kan ses i vitögat och inte sällan, då skyddet saknas pga okunskap eller brister då är det kort och gott döden som väntar. I den bästa av världar önskade man att dessa som slår, fått fostran värd namnet, och stöd i tidig ålder för att hantera son frustration... Det önskar man i de bästa av världar, förebyggande så att ingen behövde lida en dag till!
2021-10-26

  AiA Maria den fria

Levnadsbeskrivning

Välskriven
Kännbar
Viktig
Text

Myntet har två sidor
Lämna för att leva

Lämna och dö...blir tyvärr verkligheten för många

Alltför många som lämnar lever sedan gömda med dödshot som starkt begränsar livet.
Mycket återstår att förändra...

Känner stor tacksamhet att du lyfter fram mörkret i ljuset!

Särskilt tack för påminnelsen om barnens smärtsamma traumatiserande verklighet!
Tack!

<3<3<3
2021-10-23

  Öknens Ros VIP
Att leva under hot och våld är ej acceptabelt, ingen ska behöva finna sig i detta.
2021-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP