Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Korsordskans Kalle

 

Postiljonen ånyo delat ut försändelser,
grannen Alberg vittjar då sin brevlåda.
Krav av kronofogde och nya Året Runt,
gillar lösa dess korsord har som hobby.
"Vittnar om bruten förbindelse" frågas,
i fem bokstäver vågrätt måste bli navel.

Att han är lite bekväm är allmänt känt,
vill helst aldrig vara utomhus i onödan.
Med sin plexiglasbaksida på postlådan,
från fönstret ser om där är fullt eller ej.
Passande nog på vågrätt två latoxe blir,  
"Snöpt slö tjur" skriven kryptiskt i ruta.

Kravbrevet får vara, skriver "Ej beställt,
åter till avsändaren" och ska returneras.
Funderar på om det torde polisanmälas,
är hotbrev då de varnar med utmätning.
Lägger det tillbaka i den Postgula lådan,
tänker bandit som i "Staten" lodrätt nio.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Bodingen VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-21 09:29



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Klurig och skruvad korssambandad!
2021-10-26

  Loppan på Gotland
Jäkla vad bra!
2021-10-21

    Lena Staaf VIP
Kul text om bekväm man. Korsordet kan ge svaret på det mesta!
2021-10-21

    Sefarge VIP
Sötsur "avkroks" skrivelse!
Statens landsbygds
Service o kostnader
Dras in. Medans skatt
som skall betalas ökar
Konstigt "samband"?

2021-10-21

  Öknens Ros VIP
Denna humoristiska historia muntrar upp en förmiddag som känns grå och mulen. Tack för den!
2021-10-21

  Niliboy
Mycket roligt slut, reaktionen känns igen!
2021-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP