Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Guldpengar



Nu sopar gatukontoret rent
drivor av guld
först kommer sopbilen
löven samlas vid trottoarkanten
därefter kommer uppsamlaren
transporteras till tippen
där samlas allt i den
jäsande komposten
blir sedan finaste mull
bränslet som driver fordonen
plus eller minus?

Syster måne
och broder jord
arbetar träget tillsammans
för att bevara
vårt klot
sorgligt nog
många människor
sover ännu.








Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 212 gånger
Publicerad 2021-10-20 16:38



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
nog är det tragiskt kram
2022-08-10
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP