Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2021.09.14 tisdag


Sången om ett ofärdigt hem

 

 

När natten kom jag lyssnade på alla slitna ord
att vänta sig ett tårdränkt svar var allt jag kunde tro
Jag glömmer ej att se mig om mot glada rop och skratt.
Men tanken går i spasmer över varje stulen natt.

Här sitter jag i längtan full min kära lekkamrat
ber att du ser mig när jag möts av detta stora hat.
Det heta helvete som ingen ser mig dansa i.
Min mardröm tog en märklig form där jag ej kan förbli

I detta öde kök ser jag att vännen min står kvar.
Att klädda inför köldens frosseri är alltets svar
Och sedan när i tanken samlas livets gåta strax.
I nattens bön när svetten nalkas ångestens klimax

Nu vill jag inte klandra nån som ser mig gråta ut
Den känslan manar mig att bedja över mitt beslut
Kärlek kom och längta mig till heta liv med värde
se mig gå vännen min som inget alls begärde

Det starka hjärtats liv har aldrig tagits ut ur bruk.
Och kärlekens bestyr är helt ofantligt avundsjuk.
När sen en vilja har fått nog och gråter ut sin sorg.
Jag tänker på min ensamhet och hemmet som dess borg.

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-10-20 14:51



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Snyggt rimmad
2021-11-08

    Lars Gullberg
Jag älskar ju ditt ödesmätta språk
Du ger verkligen smärtan ett ansikte men också konsten att leva på livets vilkor en mening Du är riktigt bra Mats. För min långa frånvaro / Lars
2021-11-03

  Solweig Jansson VIP
Fin sångbarhet i texten hörde jag nu , fin rytm och bra rim !
2021-10-22

  Solweig Jansson VIP
Stark och gripande text !
2021-10-22

  Solstrale VIP
Ja du det var ordlekande levande!
2021-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP