Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober



Vitt, svart, gult -
vindburrig skata
bland fallna löv -

hur vätan kränkte
ur mulna moln,
dränkte världen

vräkte vinddriven
mot fönsterrutan,
lins mellan inne och ute -

såg anonyma regnet
istället för tårar

en slående likhet
där utanför,
tröstlöst berörande
höst.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-10-20 17:25



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vacker och vemodig höst ! Du skriver som en målare !
2021-10-22

  Gunnel Eriksson VIP
Mycket höst i din fina dikt.
Regnet känns tungt.
2021-10-22

  Ulf Carlsson VIP
Rörelsemättad akvarell med in- och uddrim.
Naturens besjälning som bild för det frånvarande subjektets känslotillstånd.

Varför inte, för symmetrins skull, flytta upp raden "en slående likhet" till strofen ovanför?
2021-10-21

  Honungsgrävling
Gillar skarpt förmågan att måla upp med så få ord och däribland även förmedla känslor till den scen du satt. Väldigt fint.
2021-10-21

  Eva Langrath VIP
Mycket fin text med inre och yttre hösttoner sammanvävda.
2021-10-20

  Anya VIP
Så fina allitterationer i en vacker text med höstton.
2021-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP