Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som eldflugor

Trädet utanför mitt fönster
har börjat avlövas
Någon sade till mig
att det är livets träd
Jag frågade trädet Finns Gud?
Hur ska jag veta det, svarade trädet
Jag är bara ett träd
Men är du inte livets träd?
Människan planterade mig här
Det är allt jag vet
Så börjar dagen gå mot sitt slut
Den Gandalfgrå kvällshimlen
tar stöd mot trädtopparna
för att hålla sig uppe
På andra sidan fältet
lyser väglyktorna som
eldflugor i skymningsmörkret
Jag närmar mig ännu en natt
i ovisshet
Ängeln stryker med ena vingen
över min panna
Sov nu, viskar hon
Finns Gud, mumlar jag
medan tröttheten infinner sig
i mig och skjuter bort
alla tankar
Om trädet bara är
ett träd…





Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-21 14:31



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Bara är inte så bara
2021-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström