Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sorg i taget

Jag har tagit en sorg i taget, tänker jag medan jag långsamt sjunger "Vakna nu, Anneli". Som en vaggvisa för min syster.

Det gör inte så ont längre, inte så att hjärtat stannar i bröstet i alla fall.

Det värker inte av min far längre, heller, men saknaden är stor. Jag har ingen att ha en  intelligent konversation med, tänker jag. Jag vet att han skulle ha svarat "Prata med din man!"

Min dotter gör ont. Hon är den färskaste sorgen.En varm, skoskavsliknande blåsa i hjärtat. Kanske kan jag tänka på henne en dag, utan att hela världen stannar med ett brak som bara jag kan höra.
"Lilla Nillan, vad du ställde till det" säger jag igen in i näsduken.




Prosa av kirsti ylinikka VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-20 18:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet
2021-10-20

  Änglaögon
Så fint beskrivet. Sån är sorgen, den ändrar karaktär men vandrar där bredvid en varje dag. Alltid.
2021-10-20
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP