Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farled

Universum öppnar
sitt innerligaste höstdjup
och sveper in oss i sin regnvåta fäll.

Månen slår ut som en vit blomma
på mörkrets hud
doftar ömhet och natt.

I den tassande skymningen
under stjärnornas viskningar
klingar de klockor som inte mäter tid
utan skördar den.

Vi har levat här i hundratals år
i tusen miljoner
vi fanns
som skuggor av det som komma skulle
vibrerande vågor
av glädje och förundran
och smärtans ärrtatueringar.

Fyrar blinkar oss framåt
rödögda och tysta
närmare farleden
som leder in i ensamheternas enande.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-20 23:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Stor dramatik
2021-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP