Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktobernatt

Det är nätter som nu demoner flyger
Autobahn på himlen, molnen rasar
fläckar av mörker mot annat mörker
forsar fram, flak av svartis ovanför
Kylan tränger sig in, in i dina ben

Det är nätter som nu ufon landar
Månen söker bakom svartgrå moln,
en skiva vitt som försöker hitta ner.
Stan lyser smutsröd i horisonten
Kallar på dig med sitt trasiga ljus

Det är nätter som nu odöda vakar
En vandrare möter dig på stigen
Stinker av jäsningsprocesser och tjära
rör sig framåt, trasig och ranglig
beslutsam mot något mål han glömt

Det är nätter som nu stjärnor slocknar
Drömmarna dina suddas sakta ut
Du försöker komma ihåg vad de var
Det var nåt du skulle, någon du skulle..
Det är så mycket du redan borde gjort.

Imorgon kommer stigen vara täckt
Löv och grenar, och träd som fallit
Luften kommer kännas frisk, men kall
Ingenting kommer ha förändrats
Men inget kommer vara som det var




Bunden vers (Blankvers) av aloc VIP
Läst 149 gånger
Publicerad 2021-10-21 01:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP